Координатор ОБСЄ показав омбудсмену список увʼязнених, з якими він має зустрітись на прохання сепаратистів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Координатор ОБСЄ показав омбудсмену список увʼязнених, з якими він має зустрітись на прохання сепаратистів

Фото УНІАН

Координатор Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Тоні Фріш передав уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій список увʼязнених на території України. З цими людьми його попросили зустрітися сепаратисти так званих «ЛНР» та «ДНР». Про це омбудсмен повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Денісова ознайомиться зі списком увʼязнених, а її офіс перевірить місцезнаходження кожного з них. Вона нагадала, що Фрішу не вдалося відвідати усіх увʼязнених на окупованих територіях Донбасу, які були в списку української сторони.

«Мій Офіс щодня опрацьовує заяви від українців, які бажають відбувати покарання на території, підконтрольній Україні. У нас готові всі документи, необхідні для обміну, але російська сторона блокує цей процес», — додала Денісова.

В середині вересня Тоні Фріш зустрівся з 10 українцями, яких утримують в ОРДЛО. Однак представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявила, що координатора ОБСЄ сепаратисти допустили менше ніж до половини українських заручників. Крім того, в Луганську Фрішу показали фейкових полонених замість справжніх.