Альянс Wi-Fi оприлюднив назву нового покоління бездротових пристроїв

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Обʼєднання найбільших виробників компʼютерної техніки і бездротових пристроїв Wi-Fi Alliance змінює підхід до назви нових стандартів бездротового звʼязку. Наступна версія Wi-Fi замість 802.11 ax буде називатися Wi-Fi 6, повідомляє сайт альянсу.

Нова термінологія буде використовувати прості числові значення, що йдуть по порядку. На думку розробників, це допоможе користувачам краще зрозуміти можливості нової версії та сумісність конкретних пристроїв.

Попередні версії вже також отримали спрощені назви: Wi-Fi 5 для визначення пристроїв, що підтримують технологію 802.11 ac; Wi-Fi 4 для визначення пристроїв, що підтримують технологію 802.11 n.

Як зазначають в альянсі, кожне покоління Wi-Fi пропонує нові функції: більш високу швидкість, збільшену пропускну здатність і найкращі відгуки. Прийняття нової термінології допоможе користувачам краще зрозуміти зміни, які на них очікують. Wi-Fi 6 надасть поліпшені зміни пристроїв і додатків.

При цьому використання нової системи назв не буде обовʼязковим, але очікується, що багато виробників і користувачів підтримають нові стандарти Wi-Fi.

Альянс Wi-Fi також радить виробникам електроніки, операторам звʼязку та розробникам програмного забезпечення вказувати на продуктах спрощені назви версій і додавати в інтерфейси прості числові індикатори замість звичних буквених.

Раніше американський провайдер Verizon запустив комерційну інтернет-мережу 5G у чотирьох містах США.