«Ти ніколи не думаєш». Трамп знову ображає американських журналісток

Дата:
«Ти ніколи не думаєш». Трамп знову ображає американських журналісток

Jabin Botsford / The Washington Post via Getty Images

Президент США Дональд Трамп образив журналістку АВС News Сесілію Вега на прес-конференції у понеділок, заявивши, що вона «ніколи не думає», пише The Washington Post.

Трамп вибрав Вега для того, щоб вона поставила питання. Поки їй передавали мікрофон, президент США сказав, що він «в шоці від того, що її обрав».

Коли Вега відповіла, що «не шокована», і подякувала Трампу, він сказав буквально наступне: «Все в порядку, я знаю, що ти не думаєш. Ти ніколи не думаєш». Коли Вега спробувала прояснити цю репліку, Трамп ухилився від відповіді та запропонував їй продовжувати.

Журналісти The Washington Post вважають, що причиною такої поведінки Трампа міг стати той факт, що американський лідер просто не розчув репліку журналістки. «Виглядає так, наче Трампу почулося, що вона сказала «Я не думаю» [Iʼm not thinking] замість «Спасибі» [Thank you]», — повідомляє видання.

Однак Трамп так і не дозволив журналістці ABC News поставити своє запитання, яке стосувалося розслідування ФБР щодо кандидатури Трампа на посаду судді Верховного суду Бретта Кавано. Не дозволив цього зробити глава Білого дому і журналістці CNN Кейтлін Коллінз. Її питання також стосувалося Кавано.

Це не перший інцидент, коли Трамп ображає американських журналісток. Влітку 2017 року він заявив кореспонденту MSNBC Міці Бжезінські, що вона робила «підтяжку обличчя». У своїх перших президентських дебатах Трамп сказав ведучій Мегін Келлі, що «у неї звідусіль тече кров». Журналістку NBC News Кеті Тур він називав «маленькою Кеті», а оглядача New York Times Морін Дауд «божевільною».

На тій же прес-конфереції Трамп відзначився заявою, що ніколи в житті не вживав алкоголю. «Ви можете уявити, що було б, якби я пив? Яким би кошмаром я став. Я був би найгіршим у світі», — сказав Трамп.