В метро зʼявилася іміджева реклама Ситника. НАБУ каже, що за неї не платило

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
В метро зʼявилася іміджева реклама Ситника. НАБУ каже, що за неї не платило

Синиця Олександр / УНІАН

Національне антикорупційне бюро стверждує, що непричетне до реклами з зображенням директора бюро Артема Ситника, яка зʼявилася у метро Києва. Про це йдеться в повідомленні НАБУ в Facebook.

На лайтбоксах в метро зʼявилися фотографії Ситника з підписом «Я викрию топ-корупціонерів». Також там написано, що викриття відбудеться 3 жовтня о 15:00 на засіданні «профільного комітету Ради», яке буде транслюватися в прямому ефірі. Попередньо планувалося, що саме в цей час Ситник прозвітує про діяльність НАБУ за перше півріччя 2018 року на засіданні комітету Ради з питань запобігання і протидії корупції.

«НАБУ опинилось в центрі медіа-кампанії. Не знаємо, хто той «добродій», що сплатив гроші за зовнішню рекламу в метро та на радіо, але офіційно заявляємо, що Бюро не має до цього відношення», — прокоментували в НАБУ цю рекламу.

В бюро припускають, що замовник кампанії — хтось із «корупціонерів у владі», щодо яких НАБУ веде розслідування. Але в прес-службі бюро «Бабелю» не змогли відповісти, чи буде бюро встановлювати, хто саме замовив цю кампанію.

Це вже не перший випадок, коли в Україні зʼявляється реклама держоргану, а відомство каже, що не має до неї відношення. У лютому на телебаченні зʼявилися ролики, в яких розповідалося про успіхи Генеральної прокуратури. Ця реклама транслювалася як соціальна. У Генпрокуратурі заявили, що не мають відношення до її виготовлення, замовлення та поширення.

«Центр протидії корупції» звернувся до суду і попросив визнати незаконними дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який визнав відеоролики «Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість» соціальною рекламою і дозволив транслювати їх безкоштовно. Однак суд не побачив порушень з боку Нацради.