Вночі: США нададуть Україні військову допомогу на $250 млн в 2019, в Одесі пограбували інкасаторів, Палестина подала на США до Міжнародного суду ООН

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Трамп підписав бюджет Пентагону, який передбачає $250 млн на потреби української армії

Президент США Дональд Трамп підписав бюджет Пентагону на 2019 рік, який передбачає збільшення допомоги Україні на потреби безпеки до $250 млн. Оскільки раніше цей документ вже схвалив Конгрес, після підпису Трампа він набуває чинності. У порівнянні з 2018 роком обсяги допомоги Україні на безпеку та оборону збільшені на $50 мільйонів.

В Одесі обстріляли інкасаторів і вкрали в них 3,4 мільйона гривень

Думська

В Одесі вдруге за два тижні пограбували інкасаторів. Злочинці обстріляли автомобіль інкасаторів приватної фірми, яка співпрацює з пунктами обміну валют. Один інкасатор отримав поранення в ступню, інший — в стегно, їх госпіталізували. Зловмисники викрали понад 3,4 млн грн. Поліція порушила кримінальне провадження за статтєю «Розбій» (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу).

Палестина подала на США до Міжнародного суду ООН через посольство в Єрусалимі

Wikipedia

«Держава Палестина» подала позов проти США до Міжнародного суду Організації Обʼєднаних Націй. Вона вимагає, щоб США перенесли з Єрусалиму своє посольство, яке було відкрите у травні. Палестина вважає, що, відкривши посольство у цьому місті, США порушили міжнародні домовленості — хоч Ізраїль і контролує Єрусалим, місто йому не належить. США вирішили перенести своє посольство в Ізраілі з Тель-Авіва до Єрусалиму в грудні 2017 року. Відкриття посольства супроводжувалося масовими заворушеннями.

З Росії втік журналіст «Центру управління розслідуваннями», якого планували звинуватити в підготовці теракту проти Путіна

Facebook / Сергей Канев

Колишній журналіст «Центру управління розслідуваннями» (ЦУР) Сергій Канєв терміново виїхав з Росії через те, що проти нього готувалася провокація. Раніше інвестор ЦУРу, опозиційний бізнесмен Михайло Ходорковський казав, що проти одного з журналістів центру готувалася провокація, в ході якої його планували звинуватити у підготовці теракту проти президента Росії Володимира Путіна. Джерела стверджують, що Канєв і є тим журналістом. Напочатку серпня в Центральноафриканській республіці вбили трьох співробітників ЦУРу, які знімали фільм про роботу приватної військової компанії «Вагнер».

Майже 50 людей загинули в Індонезії через землетруси і цунамі

thenational.ae

Унаслідок двох землетрусів і викликаних ними цунамі в Індонезії загинули десятки людей. Поки відомо про 48 загиблих, але це не остаточні цифри. Ще 12 осіб отримали поранення. У місті Палу на острові Сулавесі багато будівель повністю або частково зруйновані, зокрема приватні будинки, торговий центр та мечеть. Землетрус магнітудою 7,4 бала стався ввечері 28 вересня. Його епіцентр знаходився в морі, за 80 кілометрів на північ від Палу. Землетрус спричинив цунамі.