Харківський фотограф знімав життя в «ЛНР» у позитивному ключі. За це отримав тюремний вирок

Дата:

Харківського фотокореспондента Сергія Кочетова засудили до трьох років увʼязнення умовно за те, що він у позитивному для російських ЗМІ світлі демонстрував побут жителів самопроголошеної «Луганської народної республіки», передають «Українські Новини».

Фотокореспондент у червні 2014 року, у жовтні 2014 року і квітні 2015 року перебував на території Луганська та Луганської області. Там він зробив кілька фоторепортажів на замовлення інтернет-видань Press-post [Press-post.net, Харків] і «Свободная пресса» [svpressa.ru, Москва, Росія]. Їх метою було висвітлення діяльності керівників «ЛНР» в позитивному ключі, а також підтримка сепаратизму.

Згідно з рішенням суду, перед Кочетовим стояло завдання фіксувати «позитивну реакцію жителів Луганської області, які зустрічають гуманітарний конвой з РФ, позитивно висвітлювати діяльність політичних сил РФ, які надають допомогу в дитячі садки ЛНР, і висвітлювати діяльність керівників ЛНР».

Також фотокореспондента визнали винним у тому, що з червня 2014 по квітень 2015 року він свідомо підтримував відокремлення від України територій, які контролює «ЛНР». Кочетов визнав провину та уклав угоду зі слідством. Суд її затвердив і засудив фотографа до трьох років вʼязниці з випробувальним терміном у два роки.