Німецькі лікарі не встановили, чим отруївся учасник Pussy Riot Верзілов. Підозрюють галюциногени

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Німецькі лікарі не встановили, чим отруївся учасник Pussy Riot Верзілов. Підозрюють галюциногени

Facebook / Peter Verzilov

Лікарі берлінської клініки «Шаріте» поки не встановили речовину, якою могли отруїти видавця російського ресурсу «Медиазона» та учасника Pussy Riot Петра Верзілова, йдеться на сайті клініки.

Найбільш імовірним діагнозом, на думку лікарів «Шаріте», є антихолинергічний синдром. Це потенційно небезпечний стан після прийому речовин з антихолінергічними (холінолітичними) властивостями. Вони є в дурману, демидролу, циклодолу і тарену. Прийом цих речовин може викликати ейфорію та галюцинації.

Лікарі зазначають, що єдиний симптом, який залишився у Верзілова — порушення реакцій зіниці, яке нормалізується пізніше. Німецькі лікарі контактують з московськими колегами та розраховують отримати додаткову інформацію про лікування Верзілова в Росії.

Учора, 26 вересня, Верзілова виписали з лікарні. Він перебував там два тижні, з 11 вересня. В учасника Pussy Riot почав зникати зір, а потім мова та здатність рухатися. До 14 вересня він перебував у реанімації без свідомості. Чоловіка перевезли з Росії в Берлін.

Влада Німеччини надали Верзілову та його родичам охорону, оскільки за його менеджером стежили.