Україна, США, Німеччина і Франція готують спільну резолюцію щодо миротворчої місії на Донбасі. Вона включатиме адміністрацію і поліцію

Дата:
Україна, США, Німеччина і Франція готують спільну резолюцію щодо миротворчої місії на Донбасі. Вона включатиме адміністрацію і поліцію

Косарєв Олександр / УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина та Франція мають намір внести на розгляд Ради безпеки ООН спільну резолюцію про введення миротворчої місії на Донбас, передають «Українські Новини».

Клімкін підкреслив, що миротворча місія повинна складатися не тільки з військового контингенту, але також передбачати міжнародну адміністрацію і поліцейський компонент.

Президент Петро Порошенко під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН закликав ввести миротворчу місію на Донбас . Глава держави заявив, що це могло б змусити Росію сумлінно виконувати Мінські домовленості і «може стати кращим рішенням для припинення страждань українського народу від російської агресії».

Нещодавно в інтервʼю радіостанції «Эхо Москвы» спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер заявив, що у випадку введення на Донбас миротворчої місії ООН на час її дії, поки територія не перейде під контроль України, необхідна тимчасова адміністрація.

На думку Волкера, такою адміністрацією міг би стати офіс верховного представника ООН, який би підпорядковувався Генеральному секретареві ООН.