Аласанія: Аналогове мовлення телеканалу «UA:Перший» відключили за борги

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Аласанія: Аналогове мовлення телеканалу «UA:Перший» відключили за борги

Гонтар Володимир / УНІАН

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) припинив аналогове мовлення каналу «UA:Перший». Про це повідомив генеральний директор «Національної суспільної телерадіокомпанії України» Зураб Аласанія на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні вранці державний концерн РРТ відключив мовлення «UA:Перший» (за борги держави державі)», — написав він.

У коментарях до посту Зураб Аласанія уточнив, що аналогове мовлення вимкнено по всій країні. Чи є воно в «прифронтовій зоні» – співробітники НГТУ зараз перевіряють. Канали «Суспільного» можна дивитися в цифрі.

«Але, боюся, «Зеонбуд» [провайдер-монополіст цифрового ефірного телебачення стандарту DVB-T2] із ціфрою теж не забариться», – додав Аласанія.

Правління «Суспільного мовлення» (НСТУ) 20 вересня провело закриту зустріч з керівниками підрозділів компанії, на якій повідомило працівникам, що грошей на нормальну роботу немає, тому економити доведеться на всьому.

Головна мета керівництва «Суспільного» — до кінця року зекономити мінімум 38 млн грн. Щоб заощадити більше, компанія готова скоротити робочі години, припинити виробництво практично всіх нових програм і заповнити ефір повторами.

Недофінансування створило перешкоди не лише розвитку «Суспільного», але й ускладнило його щоденне функціонування. В усіх філіях, окрім «UA:Донбас», тимчасово майже наполовину скоротилося мовлення, низка нових програм і проектів заморожені на стадії ідеї, працівники НСТУ не задоволені рівнем заробітної плати, який не відповідає навантаженням.

24 вересня правління НСТУ підготувало пакет антикризових заходів, щоб зекономити кошти і виконати найнеобхідніші фінансові зобов’язання до грудня 2018 року.

На фінансову підтримку ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» на 2019 рік уряд заклав 1,8 млрд грн. Проект бюджету-2019 поки не прийнятий, тому суму ще можуть «відкоригувати», як це було минулого року.