Apple запускає нову операційну систему macOS Mojave з «темним» екраном. Що нового і як це працює?

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

У понеділок, 24 вересня, компанія Apple випускає нову операційну систему під назвою macOS Mojave для персональних компʼютерів і серверів. У компʼютерах Mac зʼявиться одна з найбільш цікавих функцій — так званий темний режим операційки, повідомляє сайт Apple.

В Україні нова ОС з номером 10.14 стане доступною сьогодні о 20:00. Апдейт буде доступний в Mac App Store в розділі «Оновлення».

Що пропонує нова ОС

macOS Mojave — операційна система для персональних компʼютерів і серверів, розроблена Apple. Це пʼятнадцята версія macOS. Анонсована ще 4 червня 2018 року на конференції WWDC 2018, macOS Mojave має на меті покращення функціональності більш ранньої версії macOS High Sierra.

Нова ОС від Apple прийшла на зміну High Sierra. Сучасніший варіант підтримку темний режим десктопа, який змінює кольорову палітру системи, також вдосконалено Mac App Store та OS 12.

Apple

У відповідь на численні прохання користувачів Apple додала в macOS Mojave підтримку темного режиму екрана, яка буде запускатися автоматично залежно від часу доби, міняючи оформлення робочого столу.

Apple

Також нова функція під назвою Stacks дозволить навести лад на робочому столі компʼютера, автоматично обʼєднуючи файли одного типу в акуратні групи.

Apple

Як і в iOS 12, в macOS Mojave вдосконалено функцію Intelligent Tracking Prevention. Вона перешкоджає вираховувати кількість відвідувачів сайтів за натисканнями «Мені подобається» і «Поділитися», а також передає веб-ресурсам дуже спрощену картку з даними про користувача, яка не містить конфігурацію системи.

Крім того, в Safari зʼявився вбудований генератор паролів, який дозволить не використовувати одні й ті ж самі комбінації багаторазово.

Інші розробники також планують запровадити для своїх додатків підтримку темного інтерфейсу. Google уже заявила, що застосує темний режим у браузері Chrome.

Як встановити нову операційку

Перед тим, як виконати установку macOS Mojave, необхідно обовʼязково створити резервну копію ваших даних, скориставшись утилітою Time Machine.

Після цього зʼясувати, як повинен виглядати темний режим в оновленні Material Design та встановити його.

Apple

Раніше Компанія Apple випустила нову версію операційної системи iOS 12, вона доступна для скачування. У компанії заявили, що головними змінами в iOS 12 стануть надійність і поліпшення показників для всіх пристроїв. За словами розробників, морально застарілі пристрої Apple стануть функціонувати на 40— 70% швидше.