Різке похолодання в Україні: Київ зупинився в заторах, а у Львові вітром знесло зупинку

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Різке похолодання в Україні: Київ зупинився в заторах, а у Львові вітром знесло зупинку

People in the rain / Getty Images

В Україну прийшов атмосферний фронт, який приніс з собою опади та різке похолодання. Погода почала псуватися ще на вихідних — посилився вітер та знизилась температура повітря.

Холодна погода збережеться і сьогодні, 24 вересня, зазначають синоптики. Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, у понеділок дощі очікують практично на всій території країни, а на високогірʼї Карпат подекуди обіцяють навіть мокрий сніг.

У Києві сьогодні день також розпочався з дощів та сильного вітру. Удень синоптики обіцяють +12..+17 градусів тепла.

Через дощ на дорогах столиці утворилися 7-бальні затори. Зокрема, рух паралізувало в центрі міста — на бульварі Шевченка, в районі Бессарабки, вулиці Інститутської, Грушевського, Майдані Незалежності та інших. У заторах зупинився Поділ, а також ускладнено рух на мосту Метро, Патона і Південному мосту.

Наслідки негоди відчули на собі й мешканці Львова. Тут сильний вітер зніс частину автобусної зупинки, повідомляє на своїй сторінці у Facebook депутат міської ради Ігор Зінкевич. Він зазначив, що стихія зруйнувала зупинки й в інших частинах Львова.

«Вітер зносить конструкції — будьте обережні», — пише він.

Також у Львівській області без світла залишились жителі близько 200 населених пунктів.

Сьогодні температура повітря в Україні коливатиметься в межах +12..+16 градусів на заході та півночі. Трохи тепліше буде на сході та півдні країни, де стовпчики термометрів піднімуться до +20..+22 градусів.

У вівторок, 25 вересня, опадів стане менше, але на вулиці буде ще прохолодніше — температура повітря впаде на кілька градусів.