Порошенка позбавили звання почесного громадянина Верони. Його вважали таким понад два роки

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Порошенка позбавили звання почесного громадянина Верони. Його вважали таким понад два роки

Пресслужба президента України

Міська рада італійського міста Верона позбавила Петра Порошенка статусу почесного громадянина Верони. Про це повідомляє сайт установи.

За позбавлення Порошенка статусу проголосувало 28 осіб, 4 були проти. Президент отримав це звання за допомогу в поверненні картин до місцевого музею в 2016 році. Тепер же депутати визнали рішення поспішним, а внесок Порошенка в розслідування та повернення полотен — сумнівним.

Картини з музею Кастельвеккіо у Вероні викрали в листопаді 2015 року, а в травні 2016 року їх виявили й затримали на Одещині. 21 грудня картини повернули музею Верони за участі Петра Порошенка та генерального прокурора Юрія Луценка.

Facebook / Порошенко

У травні 2016 року міська рада Верони вирішила надати президенту України звання почесного громадянина на знак вдячності за повернення вкрадених картин. Ініціював це рішення мер міста Флавіо Този. Проте в 2017 році його партія програла на виборах, і до влади прийшла правопопулістська партія «Ліга» міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні, який відкрито симпатизує Володимиру Путіну.