НАБУ поскаржилася в поліцію на САП через конфлікт біля «Охматдиту». І проведе власне розслідування

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
НАБУ поскаржилася в поліцію на САП через конфлікт біля «Охматдиту». І проведе власне розслідування

Пресслужба НАБУ

Національне антикорупційне бюро надіслало заяву в поліцію через конфлікт з працівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 вересня, передає «РБК-Україна».

«Наскільки я знаю, і пан Холодницький, і я направили відповідні заяви про порушення кримінального провадження до органів Національної поліції і, мабуть, там уже відкрито провадження та проведуть розслідування», — повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Бюро вважає, що в ДТП за участю двох працівників антикорупційних органів винні представники САП і Управління державної охорони, які «незаконно заблокували пересування працівників НАБУ, які виконували свої службові обовʼязки».

Крім того, НАБУ здійснює службове розслідування щодо своїх працівників, які брали участь у конфлікті.

19 вересня поліція затримала людей, які намагалися прокласти кабель від будівлі «Охматдиту» — імовірно, для прослуховування САП. Вони виявилися працівниками НАБУ. Їх заблокували поліцейські та представники УДО автомобілем, який належить НАБУ. На місце події приїхав спецназ НАБУ, почалася бійка, під час якої побили водія глави САП Назара Холодницького, а також сталася ДТП.

Пізніше Ситник заявив, що працівники НАБУ проводили «санкціоновані процесуальні дії» на території лікарні «Охматдит», і в якийсь момент співробітники САП і УДО заблокували їх автомобіль.

Внаслідок цього конфлікту САП відкрила шість проваджень проти НАБУ: за звинуваченням у розбої, викраденні та посяганні на життя правоохоронця.