Porsche більше не випускатиме машини з дизельними двигунами. З наступного року компанія почне випуск електромобілів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Porsche більше не випускатиме машини з дизельними двигунами. З наступного року компанія почне випуск електромобілів

Instagram / Porsche

Німецька автомобільна компанія Porsche остаточно відмовилася використовувати дизельні двигуни у своїх автомобілях. Про це розповів голова правління Porsche Олівер Блуме в інтервʼю Bild.

Porsche зробить акцент на випуску автомобілів з бензиновими і гібридними двигунами. Компанія запланувала на 2019 рік випуск перших електромобілів. Однак вона й надалі обслуговуватиме свої машини на дизельних двигунах.

Блуме зазначив, що компанія ніколи не займалася виробництвом дизельних двигунів, а лише використовувала їх у деяких моделях. Але все одно репутація компанії сильно постраждала через недавній «дизельний скандал» у Німеччині.

Органи юстиції США і ФРН почали кілька розслідувань відносно великих німецьких автомобільних компаній через махінації з контролем рівня вихлопів у дизельних автомобілів. Volkswagen зазнала мільярдних збитків.

Porsche є дочірнім підприємством Volkswagen. У квітні 2017 року у декількох будівлях компанії провели обшуки, в результаті яких знайшли матеріали, що підтверджують факти шахрайства і маніпуляцій з показниками викидів вихлопних газів в атмосферу. З літа 2017 року щодо компанії ведуть розслідування. Зараз під підозрою перебуває три людини: одназ них топ-менеджер, друга — член правління, а третя вже не працює в Porsche.

У травні цього року Федеральне відомство автомобільного транспорту Німеччини (KBA) відкликало близько 60 тисяч автомобілів марки Porsche з усього світу: Macan (52831 автомобілів) та Cayenne (6755 машин). Причиною відкликання стала неефективність системи очищення вихлопних газів. У Macan фахівці відомства виявили пʼять пристроїв, які дозволяють системі очищення вихлопних газів функціонувати повною мірою лише в штучних умовах, але не під час руху по реальній дорозі.