У Києві відкрився масштабний косплей-фестиваль Comic Con

Автори:
Степан Смишляєв, Лєна Ковальчук
Дата:
У Києві відкрився масштабний косплей-фестиваль Comic Con

Дмитро Ларін / TheБабель

У Києві на Арт-заводі «Платформа» розпочався масштабний косплей-фестиваль Comic Con. Впродовж двох днів там будуть збиратися шанувальники коміксів, відеоігор і наукової фантастики.

За словами організаторів, в офіційній програмі фестивалю беруть участь 2 тисячі осіб, вони зʼявляться на сцені у різних образах з масової культури, в основному з аніме, фільмів та відеоігор. Разом з учасниками кількість гостей Comic Con вже сягає 12 тисяч осіб.

Приз за найкращий костюм — 20 тисяч гривень. Відвідувачі фестивалю можуть фотографуватися з будь-якими героями за їхньою згодою. На території фестивалю є маркет — там продають атрибути косплей-культури, а також фото та ігрові зони, лекторій, фуд-корт і головна сцена, де й відбуваються виступи учасників.

На київський Comic Con в цьому році приїхав популярний блогер Стас Давидов, американська актриса Амелія Роуз Блер, актор Джон Ріс-Девіс, який запамʼятався по трилогії «Володар кілець» і кілька відомих у світі косплеєрів. Вікове обмеження для відвідування фестивалю — 12 років.

Перший Comic Con пройшов в американському Сан-Дієго ще в 1970 році. Київська версія фестивалю популярної культури відбувається вже вчетверте.

Олена Ковальчук / «Бабель»

Олена Ковальчук / «Бабель»

Олена Ковальчук / «Бабель»

Олена Ковальчук / «Бабель»

Сергій Пивоваров / «Бабель»