«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт на військовому параді в Ірані. Через напад загинули 24 людини, поранено — 60

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт на військовому параді в Ірані. Через напад загинули 24 людини, поранено — 60

wikipedia.org

Терористична організація «Ісламська держава» (ІД) взяла на себе відповідальність за напад на людей під час військового параду в Ахвазі, місті на південному сході Ірану. Про це пише Reuters.

Внаслідок нападу загинули щонайменше 24 людини, серед них 12 військових, поранено близько 60 осіб. Парад проходив з нагоди тижня «Святої оборони», присвяченого Ірано-іракської війни 1980—1988 років.

За інформацією державного агентства IRNA, поліція застрелила чотирьох чи пʼятьох нападників. Агентство ISNA повідомило, що по людях стріляли протягом десяти хвилин з парку неподалік. Нападники буди вдягнуті у військову форму.

isna.ir

isna.ir

isna.ir

isna.ir

isna.ir

Як пише агентство Mehr, Державна телерадіокомпанія назвала нападників терористами-такфиритами. Цей термін використовує іранська влада щодо членів угруповання ІД.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Зариф написав у Twitter, що до теракту причетні США. «Найняті, навчені, озброєні і оплачувані іноземним режимом терористи напали на Ахваз. Серед жертв — діти і журналісти. Іран стверджує, що регіональні терористичні спонсори та їхні американські господарі несуть відповідальність за такі напади. Іран буде оперативно і рішуче реагувати на них задля захисту життів своїх громадян».

Проте Reuters пише, посилаючись на підконтрольне ІД інформаційне агентство Amaq, що відповідальність за теракт узяла на себе «Ісламська держава».