Євросоюз пригрозив Facebook санкціями. Компанія до грудня має змінити правила захисту даних користувачів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Євросоюз пригрозив Facebook санкціями. Компанія до грудня має змінити правила захисту даних користувачів

Christophe Morin / IP3 / Getty Images

Комісар Європейського союзу з питань юстиції Вера Юрова заявила, що американська соцмережа Facebook має до кінця року виконати всі правила ЄС стосовно захисту прав споживачів. Якщо компанія цього не зробить, проти неї запровадять санкції. Про це повідомляє Reuters.

«Мій терпець увірвався. Facebook пообіцяв мені виправити решту умов надання послуг, які можуть ввести в оману, до грудня, це триває вже надто довго», — заявила комісар ЕС з питань юстиції.

Юрова зазначила, що сервіс для пошуку житла Airbnb виконав вимоги ЄС, які йому висунули три місяці тому. Тоді як Facebook про зміну правил попереджали ще в лютому.

«Настала пора дій, і більше жодних обіцянок. Якщо зміни до кінця року не будуть повністю впроваджені, я закликаю діяти швидко та санкціонувати компанію», — сказала вона.

Європейський союз у травні цього року ввів нові норми захисту особистих даних мешканців ЄС – General Data Protection Regulation (GDPR). Документ зобовʼязує соцмережі та інших операторів інтернет-послуг надавати користувачам широкі можливості контролю їх особистих даних, у тому числі – повне і остаточне видалення інформації з мережі.

Інформаційна політика соцмереж і медіа-платформ усе частіше привертає увагу влади ЄС та США. Європейська комісія підготувала законопроект, який зобовʼяже найбільші медіа-платформи — Facebook, YouTube і Twitter — видаляти незаконний контент протягом однієї години.

5 вересня виконавчих директорів Facebook, Twitter і Google запросили в Сенат США на слухання щодо можливого втручання Росії в американські вибори.

Також компанія Facebook і ще 10 роботодавців стали фігурантами судового позову. Їх звинувачують у тому, що вони в рекламі вакансій віддавали перевагу чоловічій аудиторії.