Walmart зніме зі свого сайту одяг з символікою СРСР на вимогу країн Балтії. В звичайних магазинах компанії він ніколи не продавався

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Торгова мережа США Walmart зніме з продажу одяг з радянською символікою після критики з боку Литви, Латвії та Естонії.

Депутат Європарламенту від Латвії Інесе Вайдере розмістила у себе в Facebook копію відповіді на її лист з проханням прибрати товар з радянською символікою. У відповіді Walmart написав, що вони приберуть «всі ці одиниці з продажу», і додав, що «вони ніколи не продавалися у них в магазинах».

Прес-аташе міністра закордонних справ Литви Раса Якилайтене повідомила, що після того, як посол Литви в США Роландас Крищюнас звернувся до Walmart з листом, в якому вимагав вилучити одяг з продажу, керівництво торгової мережі пообіцяло, що товару у продажу скоро не буде.

«Посол Литви в США отримав відповідь керівництва Walmart на надісланий йому лист, у якому міститься обіцянка вилучити з продажу найближчим часом товари з радянською символікою», — розповіла вона у вівторок агентству BNS.

Посол Литви і політики трьох балтійських країн нещодавно закликали торговельну мережу Walmart вилучити з продажу футболки та інший одяг з серпом і молотом, а також з написом «СРСР», розміщені на сайті американської компанії. Вони заявили, що радянські символи «ображають жертв вбивств, заслань і тортур».

Walmart / Screenshot

У Литві і Латвії, як і в Україні заборонено використання радянської символіки. Латвія прийняла закон про заборону комуністичних та нацистських символів ще в 1991 році, дозволивши при цьому їх використання під час розважальних заходів та свят.