Саудівська Аравія інвестує $1 млрд у китайського конкурента Tesla. Він розганяється до 350 км/год

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Саудівська Аравія інвестує $1 млрд у китайського конкурента Tesla. Він розганяється до 350 км/год

Lucid Motors

Суверенний фонд Саудівської Аравії інвестує один мільярд доларів у китайсько-американський стартап з розробки електрокарів Lucid Motor, який може стати одним з головних конкурентів компанії Tesla. Про це пише The Verge.

Інвестиції будуть спрямовані на запуск першого електромобіля стартапу — Lucid Air. Компанія використовуватиме кошти для завершення розробки і тестування Lucid Air, побудови заводу в Каса-Гранде (Арізона) і запуску серійного виробництва авто.

ЗМІ повідомляли, що базовий варіант електрокара Lucid Air буде коштувати дешевше Tesla, а розігнати автомобіль на тестовому полігоні вдалося до 350 км/год.

Компанія Atieva, яка керує Lucid Motor, не змогла знайти достатньо грошей для запуску Lucid Air. Компанія знайшла місце для будівництва заводу вартістю 700 мільйонів доларів, але в неї виникли проблеми з фінансуванням. Стартапом також цікавилася компанія Ford.

Lucid Motors представила Air на автосалоні в Лос-Анджелесі в 2016 році. Базова вартість авто повинна була скласти 60 тисяч доларів, а виробництво планували відкрити в 2019 році. Тепер же старт випуску електрокарів перенесено на 2020 рік.

На початку серпня Саудівська Аравія придбала 5% акцій Tesla. Вартість угоди склала близько трьох мільярдів доларів. Суверенний фонд Саудівської Аравії заявляв про плани інвестувати в компанію Маска понад 80 мільярдів доларів.