Поліція оточила офіс ветеранів ОУН і «Айдару» на Печерську. Кажуть, в будівлі забарикадувалися участники сутичок під Генпрокуратурою

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Поліція оточила офіс ветеранів ОУН і «Айдару» на Печерську. Кажуть, в будівлі забарикадувалися участники сутичок під Генпрокуратурою

Facebook / Партія «Національний Корпус»

Поліцейські розшукують людей, які приймали участь у сутичках під будівлею Генеральної прокуратури в Києві, — повідомляє прес-служба поліції Києва.

Представники націоналістичних рухів в соцмережах пишуть, що поліція штурмує будинок на вул. Предславінській, 12, де забарикадувалися учасники акції.

Лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський сказав «Бабелю», що поліцейські намагаються обшукати будівлю, але в них немає ордеру.

В поліції підтвердили, що намагаються обшукати будівлю, але категорично спростували інформацію про штурм. «На цей час під будівлею дійсно присутні працівники поліції, оскільки вони мають інформацію про те, що в приміщенні перебувають активні учасники подій біля Генеральної прокуратури України», — повідомили в київському управлінні.

Правоохоронці очікують, поки власник дозволить їм оглянути примішення і провести слідчі дії. «Інформація про штурм офісу не відповідає дійсності», — підкреслили в поліції.

Пізніше кореспондент «Української правди» повідомив з місця подій, що у приміщенні вибиті двері в двох кімнатах, речі розкидані, людей немає. Він розповів, що всередині лежать розкидані паспорти добровольців, в тому числі російський, на стінах — свастика і портрет Гітлера.

Фото з сайту Українська правда

Фото з сайту Українська правда

Фото з сайту Українська правда

Нардеп від Радикальної партії Оксана Корчинська заявила, що «це спроба скомпрометувати добровольчий рух: портрет Гітлера і свастику підкинула поліція». За даними активістів, ніколи раніше ні портрета, ні свастику в приміщенні вони не бачили.

В понеділок зранку під стінами Генеральної прокуратури відбулися зіткнення між силовиками і представниками націоналістичних рухів, які вийшли на мітинг через передачу Росії біженця з Інгушетії Тимура Тумгоєва — добровольця, який воював на Донбасі на боці Збройних сил України.

Під час сутичок постраждали сім правоохоронців, кілька активістів, а також журналістка телеканалу NewsOne. Правоохоронці почали розслідування за трьома статтями Кримінального кодексу: погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ст. 345), хуліганство (ст. 296) і перешкоджання професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171).