МВФ прогнозує суттєвий спад економіки Великобританії, якщо вона не домовиться з ЄС про умови Brexit

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
МВФ прогнозує суттєвий спад економіки Великобританії, якщо вона не домовиться з ЄС про умови Brexit

Facebook / International Monetary Fund

Міжнародний валютний фонд вважає, що Brexit дуже негативно позначиться на економіці Великобританії, якщо країна не домовиться про перехідний період з Європейським Союзом. Про це йдеться у повідомленні МВФ.

МВФ прогнозував що у 2018—2019 роках ріст економіки Великобританії становитиме до 1,5%, але цей прогноз доведеться переглянути, якщо угоди з ЄС про Brexit не буде. «Більш руйнівний відхід від ЄС міг би призвести до значно гіршого результату, особливо якщо це відбудеться без перехідного періоду», — йдеться у повідомленні організації.

Як повідомляє Reuters, коментуючи цей прогоз, міністр фінансів Великобританії Філіп Хеммонд сказав, що його країні необхідно дослухатися до попереджень фонду.

Після того, як Британія вирішила вийти з складу ЄС в 2016 році, влада країни намагається узгодити з керівництвом Євросоюзу угоду, яка б помʼякшила наслідки цього кроку. Але вони й досі не домовились про умови. Незалежно від того, чи буде вона погоджена, рішення про Brexit все одно набуде чинності з 29 березня 2019 року.