СБУ заборонила вʼїзд в Україну британському комуністу Енді Мюррею. Він стверджував, що Росія не винна у катастрофі MH17 і підтримав анексію Криму

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Україна закрила на три роки вʼїзд британському комуністу Енді Мюррею. Про це пише Daily Mail з посиланням на відповідь СБУ, надану виданню «Апостроф».

Що зробив Мюррей?

Ендрю Мюррей є одним з головних стратегів соціаліста Джеремі Корбіна, який зараз очолює Лейбористську партію. У документі йдеться, що політик з лівими поглядами потрапив у «чорний список» України ще в червні місяці цього року.

apostrophe.ua

У коментарі СБУ з приводу Мюррея розповіли, що він оголошений персоною нон ґрата, оскільки його «вважають частиною глобальної пропагандистської мережі Путіна, тому що він продає російську брехню, особливо щодо Криму та війни на сході України».

Daily Mail також додає, що Мюррей виступав проти української влади в 2014 році. Він створив організацію «Солідарність з антифашистським опором в Україні» (SARU) для того, щоб дискредитувати Україну в очах Заходу. Ендрю Мюррей заявляв, що війну веде київський уряд проти своїх же громадян.

Хто такий Ендрю Мюррей?

З 2016 року він є «правою рукою» Джеремі Корбіна з Лейбористської партії. До цього 40 років був членом партії англійських комуністів, більш того, перебував у її керівній ланці. Він активний прибічник сталінизму і позиції КНДР. Обидва режими вважає найбільш прийнятними для Європи.

Політик стверджував, що Росія не винна у катастрофі MH17 і називав її розслідування пропагандистським. Збитий малайзійський боїнг він порівнював з убивством ерцгерцога Франса Фердинанда, після якого почалася Перша світова війна.