Телефон Олександра Петрова, зазначений в документах ФМС, виявився номером Міністерства оборони Росії

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Телефон Олександра Петрова, зазначений в документах ФМС, виявився номером Міністерства оборони Росії

The Insider

Журналісти Патрік Рівел з ABC News і Олівер Керрол з видання Independent зателефонували за номером телефону, вказаним на документах Федеральної міграційної служби Росії на імʼя Олександра Петрова. На іншому кінці лінії їм відповіли, що це номер Міноборони РФ.

Обидва кореспондента написали про це у своїх Twitter.

«Я зателефонував за номером телефону, який «Нова газета» називає номером Міноборони. Людина, що відповіла мені о третій години ночі, підтвердила, що я потрапив у міністерство», — написав Рівел.

Керрол додав, що його співрозмовник поклав слухавку, як тільки почув запитання, чи працював Олександр Петров у відомстві.

«Тільки що зателефонував по цьому самому номеру — людина на тому кінці лінії підтвердила, що це номер приймальні Міноборони. Працював у них Петров? — Поклав трубку», — пише Керол.

13 вересня Боширов і Петров розповіли в інтервʼю російському госканалу RT, що прибули до Лондону, щоб «відірватися» і відвідати собор у Солсбері. Вони заявили, що не знають Скрипалів, а самі працюють у фітнес-індустрії.

Награність їх заяв викликала шквал обурення в соцмережах .

А журналісти Bellingcat і The Insider в ході спільного розслідування підтвердили причетність Олександра Петрова та Руслана Боширова, підозрюваних в отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, до спецслужб.

Автори посилаються на базу Федеральної міграційної служби. У досьє ФМС немає даних про історію отримання Петровим російських або закордонних паспортів до 2009 року, коли йому був виданий діючий закордонний паспорт. На файлі з паспортними даними також присутні штамп «дані не давати» і напис «с. с.», що, за даними розслідувачів, означає «цілком таємно».