Пункти пропуску на кордоні з Кримом відновили роботу. Їх закривали через хімічні викиди на «Кримському Титані»

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Пункти пропуску на кордоні з Кримом відновили роботу. Їх закривали через хімічні викиди на «Кримському Титані»

Держприкордонслужба

Контрольно-пропускні пункти вʼїзду-виїзду «Каланчак» і «Чаплинка» (з російської сторони — «Армянськ» і «Перекоп») на кордоні з Кримом у Херсонській області відновили свою роботу через тиждень після закриття.

Держприкордонслужба повідомляє, що працювати пункти почали сьогодні о 10 ранку.

Обидва КПВВ закрили 6 вересня. Таке рішення українські прикордонники прийняли через необхідність «збереження життя і здоровʼя персоналу», повʼязану з викидами на заводі «Кримський Титан».

«Державна прикордонна служба продовжить відстежувати ситуацію. У разі її погіршення і виникнення погрози життю і здоровʼю мирного населення пропуск громадян через КПВВ може бути призупинений».

Росія сьогодні заявила, що на півночі Криму знову зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин у повітрі. Так, показники по хлористому водню і сірчастому ангідриду в 9 разів вище.

В пробах ґрунту, взятих біля свердловини з питною водою в Херсонській області, виявили підвищений вміст сульфатів.

Фахівці взяли проби ґрунту 31 серпня 2018 року. У порівнянні з минулим роком збільшилась концентрація сульфатів у свердловинах з питною водою на території Преображенської сільради та біля пункту пропуску «Каланчак».