«Газпром» vs «Нафтогаз»: російська компанія заявила про зняття арешту з майна в Великій Британії. В обмін на акції Nord Stream

Дата:
«Газпром» vs «Нафтогаз»: російська компанія заявила про зняття арешту з майна в Великій Британії. В обмін на акції Nord Stream

wikipedia.org

Російський газовий монополіст «Газпром» заявив про те, що британський суд зняв арешт з активів компанії в межах суперечки з «Нафтогаз України», — пише РБК.

Натомість компанія пообіцяла не відчужувати акції компанії "Nord Stream AG" — оператора будівництва газопроводу «Північний потік-2». Суд заарештував майно «Газпрому» на території Англії та Уельсу, виконуючи рішення Стокгольмського суду, згідно з яким російський монополіст зобовʼязаний сплатити «Нафтогазу» 2,6 мільярда доларів.

Наприкінці травня суд швейцарського кантону Цуг заарештував акції компаній Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, які належать «Газпрому». Згодом арешт було знято, оскільки судові пристави відвідали офіси Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG й переконалися, що паперів у них немає. Але четвертого липня Вищий суд кантону знову відновив арешт акцій. Крім Швейцарії, активи «Газпрому» також арештовані в Нідерладах.

У четвер сам «Нафтогаз» повідомив про те, що Апеляційний суду округу Свеа в Швеції скасував своє рішення, яким він дозволяв «Газпрому» тимчасово не виплачувати «Нафтогазу» зазначені вище 2,6 мільярдів.