Екіпаж затриманого танкера «Механік Погодін» повернувся в Росію. Сам корабель залишився в Херсоні

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Екіпаж затриманого танкера «Механік Погодін» повернувся в Росію. Сам корабель залишився в Херсоні

В.Ф. Танкер

Дванадцятеро членів екіпажу російського танкера «Механік Погодін», затриманого в порту Херсона, повернулися в Росію, — повідомляє компанія «В. Ф. Танкер».

Фірма вирішила цілком замінити команду, включно з капітаном — через «важке фізичне і психологічне навантаження», що відчували моряки. «Членам екіпажу довелося обороняти танкер від провокацій невстановлених осіб, які представлялися співробітниками українських спецслужб і держорганів, жити і працювати в режимі жорсткої економії електроенергії», — відзначили в компанії.

Екіпаж замінили інші працівники, які раніше плавали на аналогічних суднах. «В. Ф. Танкер» не уточнює, громадянами якої країни є нові члени екіпажу.

Десятого серпня російський танкер «Механік Погодін» затримали в Херсоні берегова охорона і співробітники СБУ під час перевезення гідроочищеного дизельного палива HPGO для компаній Maddox SA (Швейцарія) і Maddox Ukraine (Україна). На борту перебувало 12 моряків, усі — громадяни Росії. За версією української влади, судно та майно належить компанії ВЕБ «Лізинг», яка потрапила під санкції РНБО. Термін дії санкцій — три роки. Компанія «В. Ф. Танкер» наполягає, що судно належить їй і просить його звільнити.