Фіскальна служба отримала доступ до банківських рахунків фізичних осіб-підприємців. Шукає приховані гроші

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Фіскальна служба отримала доступ до банківських рахунків фізичних осіб-підприємців. Шукає приховані гроші

Facebook / Євген Бамбізов

Державна фіскальна служба (ДФС) отримала доступ до інформації про банківські рахунки фізичних осіб-підприємців (ФОП), повідомив у Facebook виконуючий обов’язки заступника голови ДФС Євген Бамбізов.

ДФС вважає, що значна частина таких підприємців приховує свої справжні прибутки, тому витребувала в банків цю інформацію. Він нагадав, що з майже двох мільйонів самозайнятих осіб банківські рахунки мають лише 964 тисячі.

«Просте запитання: інші що — не працюють? Всі ми розуміємо, що це не так. Отже, йдеться про умисне заниження оборотів бізнесу, ухилення від податків. За попередніми оцінками, через цього бюджет зазнає суттєвих втрат, йдеться про мільярди гривень», — написав Бамбізов.

ДФС вже почала перевіряти інформацію по цих рахунках. «Й вже попередній аналіз свідчить: лише третина з них відкрита як рахунки для ведення підприємницької діяльності», — зазначив він.

Він закликав фізосіб-підприємців декларувати доходи і сплачувати податки, бо «всі, хто намагається сховатися», рано чи пізно відповідатимуть».