Сестра Сенцова розкрила деталі творчого заповіту режисера

Дата:

«Український режисер, політвʼязень Олег Сенцов заповів своїй соратниці з Криму роботу над своїми незакінченими фільмами і сценаріями», — розповіла «Крим.Реалії» сестра режисера Наталія Каплан.

За її словами, режисер доручив соратниці розпоряджатися незакінченими роботами «так, як вважає за правильне сама або, якщо вона відмовиться, щоб передала це тому, хто зможе з цим впоратися». Доходи від цих робіт Сенцов заповів своїм дітям.

10 вересня Каплан повідомила про те, що Сенцов склав заповіт щодо своєї творчості. Крім того, режисер розповів про те, що відчуває нестачу кисню в органах і вже не вірить у «щасливий кінець» історії зі своїм звільненням.

Адвокат режисера Дмитро Дінзе розповів про постійне погіршення стану Сенцова, що призводить до «непоправних змін, які впливають на серцево-судинну систему, нирки і печінку». Він додав, що Сенцов слабне, і йому важко вставати з ліжка.

Режисер оголосив голодування 14 травня. Він вимагає звільнити 64 українських увʼязнених, незаконно утримуваних в РФ з політичних причин.