«Не вірю в щасливий кінець». Сенцов склав заповіт на свою творчість

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Наталія Каплан, сестра українського режисера, політвʼязня в Росії Олега Сенцова написала в Facebook, що її брат склав заповіт на свою творчість.

Режисер поскаржився на те що, в нього розвинулася гіпоксія. «Це нестача кисню в органах, в основному в серці і мозку. Туман в голові, все крутиться, тіло, голова і кінцівки німіють. Кровоносна система взагалі не справляється з насичуванням киснем організму. Ось я який став просунутий в медицині!» — написав режисер.

За словами Каплан, Сенцов пообіцяв «триматися, хоча живе зараз просто за інерцією». Також режисер додав, що «вже не вірить у щасливий кінець цієї історії».

8 вересня члени журі 75-го Венеціанського кінофестивалю закликали Росію звільнити режисера Олега Сенцова, який голодує вже 117 днів.

Режисер оголосив голодування 14 травня. Він вимагає звільнити 64 українських увʼязнених, незаконно утримуваних в РФ з політичних причин.

Федеральна служба виконання покарань Росії заявила, що після ста днів голодування, в разі загрози життю, може почати примусово годувати Олега Сенцова.