Виробник «рюкзаків Авакова» отримав умовний термін

Дата:

Червонозаводський райсуд Харкова засудив підприємця Володимира Литвина до 5 років вʼязниці умовно за нанесення збитків державі при закупівлі рюкзаків для Національної гвардії, — пишуть «Українські новини».

Перед цим Литвин визнав провину і уклав угоду зі слідством. Йому призначено випробувальний термін 2 роки, впродовж якого Литвин зобовʼязаний періодично зʼявлятися в органах внутрішніх справ, повідомляти про зміну місця проживання і роботи. Також Литвин зобовʼязаний відшкодувати державі 368 тисяч гривень судових витрат.

В кінці жовтня 2017 року НАБУ затримало трьох осіб по справі про розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії: сина голови МВС Олександра Авакова, колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря і Володимира Литвина, який у 2014 році керував IT-компанією Turboseo, переможцем тендеру на поставку рюкзаків.

1 листопада 2017 року суд обрав синові Авакова запобіжний захід у вигляді особистого зобовʼязання з носінням електронного браслета. Такий самий запобіжний захід обрали Чеботарю. Також Соломʼянський райсуд Києва заарештував нерухомість Авакова, Чеботаря і Литвина.

У квітні 2018 року правоохоронці повідомили, що завершили розслідування відносно всіх підозрюваних. У НАБУ тоді заявили, що після того, як захист ознайомиться зі справою, вона буде передана до суду. Але в липні стало відомо, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу проти сина Авакова і Сергія Чеботаря — нібито через відсутність доказів їхньої вини.

Заступник генпрокурора, голова САП Назар Холодницький також відмовив НАБУ в задоволенні скарги про незаконність закриття кримінального провадження проти сина Авакова та колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.