УЄФА порушила дисциплінарну справу проти ФФУ. Знову відзначилися фанати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкрила дисциплінарну справу проти Федерації футболу України через поведінку українських фанатів на матчі зі збірною Чехії шостого вересня, — повідомляє прес-служба спілки.

Українську федерацію можуть оштрафувати за використання вболівальниками піротехніки. Крім того, в УЄФА помітили, як українські фани кидали на поле сторонні предмети, вибігали на газон, пошкодили стадіон та влаштовували заворушення на трибунах.

Чеські вболівальники теж вибігали на поле. Крім цього, футбольну асоціацію Чехії можуть оштрафувати за затримку початку матчу (на стадіоні зникло світло), брак стюардів та блокування проходів на стадіоні. Рішення в цій справі буде винесено 27 вересня.

Збірна України перемогла Чехію з рахунком 2:1 у першому матчі групового турніру Ліги націй УЄФА. Наступний матч команда відіграла вже у Львові, де також перемогла — але вже збірну Словаччини з рахунком 1:0. Гра відбувалася з порожніми трибунами. Так УЄФА покарав українську федерацію за поведінку вболівальників в одному з матчів кваліфікаційного турніру до Євро-2016.

У жовтні 2017 року Міжнародна футбольна асоціація (ФІФА) оштрафувала ФФУ майже на 50 тисяч швейцарських франків через заворушення на іграх зі збірними Туреччини та Ісландії в межах відбірного турніру на Чемпіонат світу-2018.