Вночі: у Бразилії напали на кандидата у президенти, Україна перемогла Чехію у Лізі націй, хакери атакували британську авіакомпанію

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Бразилії напали на кандидата у президенти

Twitter / SoleSoccol

Бразилії чоловік з ножем напав на кандидата в президенти, депутата парламенту від Соціал-ліберальної партії Жаїра Болсонару. Інцидент стався в місті Жуіс-ді-Фора на сході країни, під час зустрічі політика з виборцями. Болсонару отримав удар ножем у живіт, але рана виявилася поверховою. Підозрюваний у замаху на кандидата в президенти затриманий. Постраждалого доставили в лікарню і прооперували, зараз його життю нічого не загрожує.

Президентські вибори в Бразилії відбудуться 7 жовтня 2018 року. З 13 кандидатів Болсонару є фаворитом передвиборчої гонки.

Кіберполіція знайшла продавців фальшивих квитків на Imagine Dragons

Twitter / Cyberpolice Ukraine

Кіберполіція викрила шахраїв, які продали фальшиві квитки на концерт американського рок-гурту Imagine Dragons у Києві та чемпіонату світу з футболу в Росії. Особи, причетні до створення і діяльності таких сайтів: e-ticket.in.ua, final2018.kiev.ua, finalrussia2018.com. Наразі злочинців затримано, наступний крок — предʼявлення підозри та запобіжні заходи.

Концерт Imagine Dragons відбувся у Києві на НСК «Олімпійський» 31 серпня. Через підроблені квитки більше тисячі шанувальників не змогло потрапити на концерт улюбленої групи.

Збірна України перемогла Чехію у Лізі націй. Українські фани побилися з поліцією

Михайло Реуцький / Facebook

У першому турі групового етапу Ліги націй збірна України перемогла на виїзді Чехію з рахунком 2:1. Матч відвідало більше тисячі українських уболівальників. Після фінального свистка найактивніші спробували вибратися на поле, через що між українськими фанатами та поліцією спалахнули сутички. У результаті місцеві правоохоронці заарештували вісьмох уболівальників нашої збірної.

Хакери викрали дані майже 400 тис. клієнтів British Airways

Getty Images Ericsphotography

База даних клієнтів авіакомпанії British Airways зазнала хакерської атаки. Зловмисники викрали інформацію, яка стосується платежів з карт близько 380 тисяч осіб. Атака торкнулася клієнтів, які використовували сайт ba.com і мобільний додаток авіакомпанії для бронювання квитків у період з 21 серпня до 5 вересня. Представники British Airways запевнили, що викрадені дані містять тільки інформацію про безготівкові розрахунки й не зачіпають паспортних даних клієнтів. Гендиректор British Airways Алекс Круц вже вибачився перед клієнтами.

Кінотеатри Запоріжжя залили червоною фарбою

facebook.com

У Запоріжжі невідомі облили червоною фарбою постери фільму «Таємний щоденник Симона Петлюри», встановлені біля кінотеатрів імені Маяковського та імені Довженка. Стрічка режисера Олеся Янчука 6 вересня вийшла в широкий прокат в Україні. Глава Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко назвав інцидент провокацією і спробою зірвати покази фільму. Держкіно звернеться до Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки, щоб запобігти подібним випадкам у майбутньому.