Вночі: в Одесі підстрелили активіста, Британія почне видавати сезонні візи, а Instagram розробляє додаток для онлайн-покупок

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В Одесі невідомі з вогнепальної зброї поранили активіста

facebook.com

В Одесі ввечері 5 вересня невідомі напали на активіста, члена координаційної ради Нацполіції в області Андрія Вагапова. Чоловік отримав вогнепальні поранення обох ніг. Потерпілому надали медичну допомогу, його госпіталізували, проте загрози життю активіста немає.

Правоохоронці кваліфікували подію як хуліганство. За словами радника голови поліції Одеської області Руслана Форостяка, в Вагапова «стріляли, скоріш за все, з травмата». Нападників встановлюють.

У Нікополі затримали членів банди «Біле братство». Їх «кришували» поліцейські

npu.gov.ua

У Нікополі (Дніпропетровська область) поліція викрила кримінальне угрупування «Біле братство», члени якої вчиняли тяжкі злочини: наркоторгівлю, шантажі, рейдерські захоплення та вбивства на замовлення. До банди входило понад 30 осіб. Лідер угрупування — 43-річний житель Нікополя — монополізував місцевий наркобізнес. Крім того, злочинці мали велику кількість зброї та налагоджені звʼязки з правоохоронцями. Відомо, що окремі поліцейські «кришували» банду, щомісяця отримуючи за це гроші.

Двом співробітникам поліції Нікополя та їхньому колишньому колезі слідчі оголосили підозру у систематичному вимаганні та отриманні хабара, вчинених групою осіб за попередньою змовою. Чотирьох членів «Білого братства» затримали та помістили до ізолятора.

У Греції засудили шістьох українських моряків за перевезення нелегалів

Pixabay

Суд в Греції виніс вироки щодо шістьох українців за незаконне перевезення мігрантів із країн Близького Сходу. Двоє українських моряків засуджені до 18 місяців ув’язнення, ще четверо отримали максимальні терміни у грецькій в’язниці — 25 і більше років. Чоловіки працювали на трьох різних яхтах. Адвокат Дімітріус Кауніс пояснив, що терміни ув’язнення можуть сягати і декілька сотень років, оскільки суд призначає по 10—15 років за кожного мігранта на борту.

Великобританія почне видавати сезонні візи

Pixabay

Весною наступного року Великобританія вводить пробну програму для сезонних робітників, які мешкають за межами Європейського Союзу. У Міністерстві внутрішніх справ країни це пояснюють нестачею робочої сили, з якою через Brexit зіткнулася одна з галузей.

Щорічно 2500 робітникам віком від 18 років видаватимуть візи на 6 місяців. Вони будуть працювати на фермах, де вирощують фрукти та овочі. Програма триватиме до грудня 2020 року.

Instagram розробляє додаток для онлайн-покупок

Pixabay

Instagram розробляє додаток для онлайн-покупок з робочою назвою IG-Shopping, повідомляють джерела. Передбачається, що користувачі зможуть переглядати і купувати товари безпосередньо у тих продавців, на сторінки яких вони підписані. В компанії офіційно цю інформацію не коментують. Дата виходу програми не визначена.