Журналіст: проти претендента на посаду в Держбюро розслідувань розпочато кримінальне провадження

Дата:
Журналіст: проти претендента на посаду в Держбюро розслідувань розпочато кримінальне провадження

Facebook / Володимир Тимофійчук

Проти кандидата на керівну посаду Державного бюро розслідувань Олександра Фалатюка відкрито кримінальне провадження, пише в Facebook журналіст Володимир Тимофійчук.

Фалатюка, який претендує на посади директорів Другого управління організації досудових розслідувань та Управління внутрішнього контролю ДБР, підозрюють у побитті людини. Інцидент стався в Вінниці 1 вересня. Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань журналіст опублікував на своїй сторінці.

Постраждалий Ігор Борівський, за словами Тимофійчука, кілька днів лежить у лікарні зі зламаною щелепою. Сам же Фалатюк на сьогодні є заступником начальника Управління моніторингу патрульної поліції України.

Навколо призначення топ-чиновників Держбюро розслідувань уже розгорівся скандал. Третього вересня конкурсна комісія повторно подала на розгляд директора ДБР Романа Труби кандидатури 27 учасників конкурсу, які він раніше забракував. Труба запідозрив їх у кумівстві та звʼязках із сепаратистами.

Державне бюро розслідувань створено в лютому 2016 року. Воно займається викриттям злочинів вищих посадових осіб, суддів, працівників правоохоронних органів, а також військових злочинів. У листопаді 2017 року головою ДБР став Роман Труба. Усього оголошено конкурс на 455 посад в семи територіальних управліннях бюро. Уже обрано переможців на 67 керівних посад.