Головреда «РИА Новости Украина» Вишинського забрала з суду швидка. Лікарі інфаркту не виявили, його везуть назад

Автори:
Олена Мельник, Анастасія Котова
Дата:
Головреда «РИА Новости Украина» Вишинського забрала з суду швидка. Лікарі інфаркту не виявили, його везуть назад

Facebook / Кирило Вишинський

Головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, забрали із зали Херсонського міського суду лікарі швидкої допомоги через скарги на болі у серці, повідомляє УНН з посиланням на прокуратуру Криму.

«На початку засідання він (Вишинський) поскаржився на болі у серці, заявив, що почуває себе погано і «по своїх відчуттях переніс інфаркт». Лікарі відвезли його до лікарні на обстеження. У судовому засіданні оголошено перерву», — повідомили у прокуратурі, зауваживши, що в СІЗО Вишинський на здоровʼя не скаржився.

Пізніше речник прокуратури Криму Тетяна Тихончик повідомила «Українським новинам», що лікарі не підтвердили інфаркт у Вишинського. «Виміряли тиск, зробили кардіограму. Все в нормі», — сказала вона.

За словами речника, Вишинського везуть назад до суду для розгляду клопотання про продовження йому запобіжного заходу у вигляді тримання під арештом.

Сьогодні суд мав розглянути питання про продовження запобіжного заходу Вишинському. Засідання перенесли. Термін його арешту скінчується 8 вересня.

Головреда «РИА Новости Украина» затримали в Києві 15 травня. Його підозрюють у державній зраді. Пізніше в банківському сейфі Вишинського знайшли пістолет FN Browning M1906. Йому висунули підозри ще й у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів.

У Вишинського два громадянства: українське і російське. На засіданні суду 1 червня він заявив, що відмовляється від українського паспорта, і попросив президента Росії Володимира Путіна надіслати дипломатів, які б забезпечили йому захист.