В гуртожитку НАУ студент Київського політеха порізав ножем старшокурсників. Йому загрожує вісім років вʼязниці

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В гуртожитку НАУ студент Київського політеха порізав ножем старшокурсників. Йому загрожує вісім років вʼязниці

facebook.com

У Києві 17-річний студент Київського політехнічного університету влаштував різанину в гуртожитку Національного авіаційного університету. В результаті інциденту двоє студентів НАУ отримали поранення. Про це кореспонденту «Бабеля» повідомила прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

1 вересня, близько першої ночі, хлопець прийшов до гуртожитку на вулиці Ніжинській та намагався зайти у приміщення.

«Поводився неадекватно. Хоча ознак алкогольного сп’яніння не було, його поведінка була дуже агресивною. Вахтер, а також мешканці цього гуртожитку забороняли йому заходити, тому що він є сторонньою особою. Він обурився і з ножем, який у нього був з собою, напав на двох студентів, мешканців цього гуртожитку», — розповіла Максимець.

Один постраждалий – студент 5-го курсу НАУ 1998 року народження. Він отримав поранення ноги. У іншого студента 1996 року народження травми значно важчі – поранення живота і спини, він перебуває у лікарні.

В прокуратурі зазначили, що нападник — киянин. З місця злочину він втік. Поліція затримала хлопця у його квартирі, у нього знайшли одяг зі слідами крові. Свій вчинок першокурсник правоохоронцям ніяк не пояснив та відмовився давати покази.

Хлопцеві повідомили про підозру в умисному нанесенні тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу). Йому загрожує до восьми років ув’язнення.