«Радіо Свобода»: У ЄС продовжать персональні санкції проти Росії ще на півроку. Захарченка виключать

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
«Радіо Свобода»: У ЄС продовжать персональні санкції проти Росії ще на півроку. Захарченка виключать

radiosvoboda.org

Сьогодні дипломати країн-членів Європейського Союзу погодили продовження ще на півроку персональних санкцій ЄС проти росіян та сепаратистів в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу. Про це повідомив кореспондент «Радіо Свобода» в Брюсселі Рікард Юзвяк.

«Дипломати ЄС сьогодні вирішили подовжити термін дії візової заборони та заморожування активів ще на шість місяців для політиків з Росії та сепаратистів у Криму та на Донбасі», — написав журналіст у Twitter.

Він також додав, що ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка, вбитого 31 серпня у Донецьку, вилучать з санкційного списку ЄС, який відтепер складатиметься зі 154 осіб та 44 компаній.

Рішення мають офіційно затвердити посли країн-членів ЄС в середу, 5 вересня. Після цього його затвердить Рада ЄС, потім рішення буде опубліковане в Офіційному віснику ЄС і набуде чинності.

Індивідуальні санкції Євросоюзу вперше були запроваджені 17 березня 2014 року та постійно подовжувались на півроку. Зараз вони діють до 15 вересня 2018 року.