Кобзона поховали поруч з матірʼю. Його імʼям хочуть назвати театр, в якому захоплювали заручників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кобзона поховали поруч з матірʼю. Його імʼям хочуть назвати театр, в якому захоплювали заручників

ria.ru

У Москві відбувся похорон радянського і російського співака Йосипа Кобзона, передають РИА Новости.

Співака поховали на Востряковському кладовищі, поруч з матірʼю. Церемонія проходила за іудейською традицією. Прощання з Кобзоном відбувалося в концертному залі імені Чайковського. Вшанувати памʼять артиста прийшли багато артистів і політиків, в тому числі і президент РФ Володимир Путін.

ria.ru

Як повідомляє «Газета.ру», на похороні згадали, що траурний захід збирався відвідати глава «ДНР» Олександр Захарченко, якого вбили 31 серпня в Донецьку.

Мер Москви Сергій Собянін запропонував присвоїти імʼя Кобзона Театрального центру на Дубровці, в якому у 2002 році група терористів захопила у заручники глядачів мюзиклу «Норд-Ост». Кобзон, за розповідями очевидців, брав активну участь в їх звільненні.

ria.ru

80-річний Кобзон помер 30 серпня. Співак народився в Донецькій області, пізніше жив у Дніпропетровську. В кінці 1950-х переїхав до Москви, де став виступати у Цирку на Цвєтному бульварі.

Кобзон здобув широку популярність як співак. З кінця 80-х років почав займатися політикою, обирався депутатом Верховної Ради СРСР і Державної Думи РФ.

Співак підтримав анексію Росією Криму, а також сепаратистів на Донбасі. Кобзон неодноразово відвідував окуповані території, за що йому був заборонений вʼїзд в Україну.

Через підтримку антиукраїнської політики Росії Кобзон потрапив під санкції Євросоюзу.