Порошенко полетів на прощання з Маккейном. Рейсовим літаком

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Порошенко полетів на прощання з Маккейном. Рейсовим літаком

president.gov.ua

Президент Петро Порошенко відвідає США 31 серпня — 1 вересня, щоб взяти участь в прощанні з сенатором Джоном Маккейном, повідомляє пресс-служба президента.

Візит буде приватним, тому до Вашингтона Порошенко полетів рейсовим літаком.

«Від імені народу України та від себе особисто маю намір віддати останню шану видатній особистості, великому другу України. Незламність його духу мотивує. Його відчуття історичного моменту вражає. Його бачення майбутнього надихає», — відзначив президент перед відльотом до Вашингтона.

На похорон Маккейна полетів також мер Києва Віталій Кличко. Його запросила родина померлого і Сенат США. Поїздка Кличка оформлена як відрядження, на неї витратять 137 тисяч гривен. Разом з мером полетів начальник відділу аналітичної роботи управління аналітичного забезпечення голови КМДА Богдан Баласинович.

Маккейн помер 25 серпня. Останній рік він боровся з раком мозку. Сенатору був 81 рік.

31 серпня труну з тілом сенатора перевезуть для прощання в центральну ротонду Капітолія. За всю історію така честь випадала лише 30 найвидатнішим діячам США, з яких лише 12 були сенаторами. Маккейн став 13-м.

1 вересня в Кафедральному соборі Вашингтона пройде національна поминальна служба. Похорон сенатора Маккейна відбудеться 2 вересня в Аннаполісі (штат Меріленд) на території Військово-морської академії США, яку він закінчив у 1958 році.