За Тамразова внесли заставу в 20 млн грн. Каже, допомогли небайдужі друзі

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
За Тамразова внесли заставу в 20 млн грн. Каже, допомогли небайдужі друзі

rbc.ua

За керівника видання Insider і екс-заступника голови правління «Укргазвидобування» Олексія Тамразова внесли заставу в 20 мільйонів гривень. Про це заявив його адвокат Микола Оріховський, передає РБК-Україна.

«Так, заставу вже внесли», — підтвердив адвокат. За його словами, таку суму Тамразову допомогли зібрати небайдужі друзі.

У серпні 2018 року правоохоронці двічі затримували Тамразова і двічі відпускали під заставу.

У чому підозрюють?

9 серпня Олексія Тамразова затримали начебто при спробі дати прокурору хабар — 200 тисяч доларів. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Він заявив, що Тамразов просив прокурора допомогти зняти арешт з майна у кримінальному провадженні, повʼязаному з діяльністю злочинної організації екс-президента Віктора Януковича.

На наступний день Печерський районний суд заарештував Тамразова на два місяці з заставою в 3 мільйони гривень. 13 серпня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

За тиждень — 21 серпня — співробітники Генеральної прокуратури повторно затримали Тамразова. За даними правоохоронців, він є підозрюваним в іншому провадженні, повʼязаному з діяльністю «Укргазвидобування» і «Нафтогазу», — ухилення від сплати податків, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом, шахрайство.

По цій справі Печерський районний суд Києва обрав для Тамразова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю виходу під заставу в 20,4 мільйона гривень.