За екс-заступника голови правління «Укргазвидобування» Тамразова внесли 3 млн грн застави. Він вийшов із СІЗО

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
За екс-заступника голови правління «Укргазвидобування» Тамразова внесли 3 млн грн застави. Він вийшов із СІЗО

facebook.com

Колишній перший заступник голови правління «Укргазвидобування», власник інтернет-видання «Інсайдер» Олексій Тамразов, підозрюваний у дачі прокурору хабара в $200 тисяч, вийшов сьогодні зі слідчого ізолятора в Києві.

Адвокат підозрюваного Микола Оріховський повідомив, що друзі Тамразова внесли за нього заставу в розмірі трьох мільйонів гривень, передає «Українська правда».

«Так, він вже вийшов. Внесли друзі», - сказав адвокат. За його словами, він вийшов після підтвердження внесення за нього застави. У той же час захисник відмовився уточнити, хто саме вніс заставу, однак додав, що повну суму внесли друзі Тамразова в понеділок, 13 серпня.

theinsider.ua

Тамразов також повинен носити електронний браслет і здати закордонний паспорт, проте поки браслет на нього не наділи.

Ореховскій також розповів, що апеляцію на рішення суду про обрання запобіжного заходу його підзахисному вже готують, але поки суд оголосив лише коротку постанову без мотивувальної частини.

Адвокати наполягають, що Тамразова не мали права арештовувати лише короткою постановою, в якій відсутня аргументація суду. Тому перша апеляція буде стосуватися саме арешту, який, на думку захисту, був незаконним. За його словами, після оголошення 14 серпня повної, мотивованої постанови захист подасть ще одну апеляцію вже на неї і доводи суду.

9 серпня в ході спільної операції Генпрокуратура та СБУ затримали колишнього першого заступника голови правління «Укргазвидобування» і власника інтернет-видання «Інсайдер» Олексія Тамразова за підозрою в дачі прокурору $200 тисяч хабара. Пізніше Печерський суд його заарештував і встановив заставу в розмірі 3 млн грн.

43-річний Олексій Тамразов обіймав посаду першого заступника голови правління державного ПАТ «Укргазвидобування» з 2010 по 2014 рік. До цього він займав керівні посади в таких компаніях як «ТНК-Україна», ТОВ «Західна нафтогазова компанія» (ЗНГК), «Укрнафта».

Тамразов відомий також тим, що свого часу вніс 5 млн грн застави за Дениса Поліщука, підозрюваного у вбивстві письменника та журналіста Олеся Бузини. Крім того, він вніс 1,6 млн грн застави за активістку Віту Заверуху, затриману в 2015 році за вбивство двох міліціонерів при спробі пограбування автозаправки в Києві.