Стрілянина під мерією Харкова: нападник розстріляв авто з дитиною. Поліція розглядає кілька версій

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Стрілянина під мерією Харкова: нападник розстріляв авто з дитиною. Поліція розглядає кілька версій

facebook.com

Мотиви та особа чоловіка, який влаштував стрілянину під Харківською міськрадою в ніч на 20 серпня, поки не встановлені. Поліція розглядає три версії скоєння злочину, а також просить допомогти встановити особу стрільця, якого правоохоронці застрелили.

«Особу нападника поки не встановлено. Йому на вигляд 30—35 років, спортивної статури. При ньому було виявлено два пістолети. Один — сигнальний, перероблений під стрільбу бойовими набоями. Другий – «Байкал», також перероблений під стрільбу бойовими. А також декілька магазинів до них і близько 30 набоїв. Мотиви нападника поки не встановлені», — написав народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко в Facebook.

За його словами, слідство вивчає кілька версій скоєння цього злочину. Однією з них є те, що напад був спровокований якимись діями міської влади по відношенню до застреленного злочинця або членів його родини.

Інша версія стосується можливих психічних відхилень, посилених вживанням алкоголю або наркотиків. «Взяті зразки для аналізу. Про те, що нападник був не в собі, свідчить той факт, що він стріляв не тільки в охоронців міської ради і поліцейських, але і просто по колесах автомобіля, що проїжджав повз», — підкреслив Геращенко.

Третя версія — напад з хуліганських мотивів. Він додав, що після встановлення особи зловмисника будуть більш точно встановлені мотиви «цього безглуздого нападу, що спричинив трагедію».

Як повідомляє поліція Харківської області, нападникові на вигляд приблизно 40—45 років, зріст – 165—170 см, середньої статури, волосся темно-русяве, коротко стрижене, має лобні залисини. Був одягнений у синю джинсову куртку, футболку синього кольору, чорні брюки в стилі «мілітарі», чорні спортивні замшеві кросівки, сіру кепку. Правоохоронці просять допомоги встановити особу чоловіка, який влаштував стрілянину біля міськради.

Начальник поліції Харківської області Олег Бех сьогодні на брифінгу в Харкові повідомив, що чоловік, який влаштував стрілянину біля мерії Харкова, також стріляв у легковик Škoda з дитиною, передає «112 Україна».

«Чоловік стріляв у двері міськради. Він повернувся до зазначеного транспортного засобу і почав кричати, щоб вони поїхали. Машина чекала зеленого світла світлофора. Нападник почав стрілянину по машині, люди намагалися поїхати і стали за перехрестям, оскільки пошкодили колесо. Встановлено, що в цьому автомобілі було двоє дорослих і дитина», — зазначив Бех.

За словами очільника поліції, наразі відкрито три кримінальні провадження, в тому числі за постріли по автомобілю.

20 серпня близько 00:37 невстановлений чоловік відкрив стрілянину біля Харківської міськради по охоронцях будівлі і патрульним, які прибули на місце події за викликом. Поліцейські застосували табельну зброю і застрелили нападника. Зараз поліцейські встановлюють особу стрілка.

Внаслідок події в лікарню з вогнепальними пораненнями були доставлені охоронець і патрульний поліцейський. Попри зусилля медиків, поліцейський помер. Пораненого охоронця прооперували, він знаходиться у реанімації у стабільно важкому стані.

Сімʼя загиблого офіцера поліції Дмитра Кирієнко, за словами голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної, отримає всю необхідну допомогу і підтримку.