Головне за ніч: у Харкові застрелили патрульного, в Маріуполі напали на учасників концерту, а в Туреччині обстріляли посольство США

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: у Харкові застрелили патрульного, в Маріуполі напали на учасників концерту, а в Туреччині обстріляли посольство США

facebook.com

Біля мерії в Харкові застрелили патрульного і поранили охоронця

Загиблий патрульний

facebook.com

У Харкові біля будівлі міської ради відбулася стрілянина. Подія сталася 20 серпня близько 00:37. Зловмисник відкрив вогонь з двох пістолетів по охоронцях установи та по поліції, яка прибула на місце за викликом. Поліцейські застосували табельну зброю і знешкодили нападника. В результаті події вогнепальні поранення отримали один охоронець та 29-річний патрульний Дмитро Кірієнко. Правоохоронець помер у лікарні. Поранений охоронець — у стабільно тяжкому стані.

У Маріуполі напали на арт-платформу

facebook.com

У Маріуполі на відвідувачів та артистів концерту, який проходив на арт-платформі ТЮ, напали близько 30 молодиків у балаклавах та чорному одязі. Вони увірвались до приміщення, розпилили газ, розбили техніку та інструменти. За словами організаторів платформи, нападники трощили все та всіх на своєму шляху, використовуючи меблі як зброю. Після цього вони зникли в невідомому напрямку. В результаті постраждало близько 10 осіб, серед яких артисти, глядачі та менеджер ТЮ.

У столиці Туреччини обстріляли посольство США

tva.ua

В Анкарі невідомі обстріляли з автомобіля посольство США. Напад стався близько пʼятої ранку. Стрілець влучив у вікно поста охорони, однак обійшлося без постраждалих. Нападники зникли з місця події на білому авто, їх розшукують правоохоронці.

Влада Іспанії готова ексгумувати останки диктатора Франко

ruspekh.ru

Влада Іспанії планує наступного тижня запустити процедуру, необхідну для перенесення останків диктатора Франсіско Франко з гробниці в монументальному комплексі «Долина полеглих» біля Мадриду. 24 серпня має відбутися перше після канікул засідання Ради міністрів Іспанії. Очікується, що уряд почне процедуру, яка необхідна для ексгумації Франко. Даних про те, коли саме це може відбутися, поки немає.