Reuters: Влада США хоче отримати доступ до повідомлень у Facebook

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Reuters: Влада США хоче отримати доступ до повідомлень у Facebook

qled.com.ua

Влада США вимагає від компанії Facebook надати доступ до голосових повідомлень користувачів додатку Messenger, яких підозрюють у злочинах, пише Reuters з посиланням на джерела.

Мінʼюст США звинувачує соцмережу в неповазі до суду через відмову змінити алгоритм шифрування месенджера на вимогу влади. Справа слухається в закритому режимі. Сторони процесу його не коментують. Джерело Reuters розповіло, що справа повʼязана з розслідуванням діяльності вуличної банди MS-13 в Каліфорнії.

Якщо Facebook надасть Мінʼюсту доступ до повідомлень в цій справі, листування в інших месенджерах також може втратити конфіденційність.

В кінці липня акції компанії Facebook впали на 24% внаслідок того, що квартальний фінансовий звіт компанії виявився гіршим, ніж очікувала більшість аналітиків. Падіння акцій зменшило ціну компанії на 150 млрд доларів.

Facebook і Instagram вводять нові інформаційні панелі, за допомогою яких можна відслідковувати, скільки часу ви проводите у цих соцмережах, і встановлювати собі ліміти.

Виконавчих директорів трьох найбільших інформаційних компаній — Facebook, Twitter і Google — викликали в Сенат США з приводу можливого втручання Росії в американські вибори.