В. о. ректора медуніверситету Богомольця приступив до роботи. Для цього йому знадобилась поліція

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
В. о. ректора медуніверситету Богомольця приступив до роботи. Для цього йому знадобилась поліція

facebook.com

Виконувач обовʼязків ректора Національного університету імені Богомольця Юрій Кучин приступив до роботи, повідомило у Facebook Міністерство охорони здоровʼя.

Після вчорашньої невдалої спроби потрапити на роботу, сьогодні о девʼятій ранку Кучин прийшов до ректорату вищу, побачив, що вхід заблокований, і викликав поліцію. Правоохоронці попросили людей, які блокували вхід, розійтись, але ті відмовились, тому поліцейські їх відтиснили.

На сторінці університета в Facebook представники студентів, які блокували ректорат, стверджують, що поліція їх била і довелось викликати швидку. Але інформації про кількість постраждалих і характер травм немає, є лише кілька світлин того, як потерпілим надають допомогу. Прибічники Кучина стверджують, що протестувальники самі кидалися на поліцейських і провокували їх.

facebook.com

facebook.com

Кучин зустрівся з проректором НМУ Ярославом Цехмістером, той спочатку відмовився ознайомитись з наказом про призначення нового в. о. ректора, але згодом погодився. Наказ зареєстрували в канцелярії НМУ.

Конфлікт в універсітеті Богомольця розпочався зимою, коли Міністерство охорони здоровʼя відсторонило ректора вишу Катерину Амосову. Її звинуватили у зриві ліцензійного іспиту зі стоматології. Через відсутність договору між Центром тестування та медуніверситетом студенти третього курсу стоматологічного факультету НМУ не змогли скласти його вчасно. Адвокати Амосової звинуватили у зриві заступника міністра охорони здоровʼя Олександра Лінчевського.

Амосова поновилася на посаді через суд, її знову відсторонили, потім звільнили, але суд ще раз відмінив це рішення. Вибори нового ректора призначили на 19 вересня. Але прихильники Амосової досі намагають не допустити, щоб хтось інший зайняв місце ректора, і називають цей конфлікт «рейдерським захопленням».