В університеті ім. Богомольця заблокували ректорат. В МОЗ назвали це саботажем

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В університеті ім. Богомольця заблокували ректорат. В МОЗ назвали це саботажем

ukrinform.ua

Сьогодні вранці невідомі особи заблокували ректорат Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. Через це новий виконувач обов’язків ректора вузу Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Про це повідомляється на сторінці Міністерства охорони здоров’я в Facebook.

«Вхід до будівлі університету заблоковано невідомими молодими особами під керівництвом аспіранта НМУ Василя Гілюка — вони не пускають нікого на територію установи. За словами в. о. ректора, невідомі знаходяться також всередині закладу», – йдеться в повідомленні.

Як зазначили в міністерстві, охоронці університету за вказівкою невідомих осіб у відділі канцелярії закладу застосували силу та побили співробітницю Департаменту управління персоналом та кадрової політики МОЗ. Чиновниця прибула до вузу, щоб ознайомити адміністрацію університету з наказом про призначення в. о. ректора НМУ.

На місце подій викликали поліцію, потерпіла також звернулася до правоохоронців з відповідною заявою.

«У такий спосіб відбувається саботаж роботи одного з найбільших медичних ЗВО (заклад вищої освіти. — Ред.) країни. Зважаючи на те, що наразі немає можливості контролювати те, що відбувається в стінах університету, звертаємо увагу, що доля всіх документів, які там знаходяться, невідома», — додали в міністерстві.

МОЗ зазначає, що блокування роботи офіційно призначеного в. о. ректора може завадити вчасному завершенню вступної кампанії до Національного медичного університету та негативно відобразитися на початку нового навчального року.