Президент Венесуели стверджує, що учасники замаху на нього втекли в Перу

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Президент Венесуели стверджує, що учасники замаху на нього втекли в Перу

wikimedia.org

Президент Венесуели Ніколас Мадуро просить владу Перу видати людей, які брали участь у замаху на нього, повідомляє El Universal.

«Я закликаю уряд Перу цих терористів захопити і доставити їх у відповідності з міжнародним правом венесуельським владі», - сказав він.

Мадуро не уточнив, скільки людей ховаються в цій країні. Однак він знову звинуватив в організації замаху вже колишнього президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса. Президентський термін Сантаса закінчився 7 серпня, через три дні після замаху на Мадуро.

У Венесуели і Перу немає спільних кордонів. Якщо учасники замаху втекли туди суходолом — вони повинні були пройти через Колумбію або Бразилії.

10 серпня стало відомо, що у замаху на президента Венесуели підозрюють 25 осіб, заарештовано 9.

4 серпня на президента Венесуели Ніколаса Мадуро вчинили замах з використанням безпілотників. Від вибуху постраждали семеро солдатів, але Мадуро не отримав травм. Мадуро звинуватив у замаху на себе Колумбію, але вона ці звинувачення відкинула.

Колишній глава муніципальної поліції Венесуели і антиурядовий активіст Сальваторе Луккезе заявив, що допоміг організувати запуск безпілотників.