Трамп збирається скорочувати державний борг США за рахунок нових ввізних мит

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Трамп збирається скорочувати державний борг США за рахунок нових ввізних мит

n8rz@ / Flickr

Президент США Дональд Трамп впевнений, що його країна зможе виплатити вагому частину держборгу, завдяки новим ввізним митам на імпорт.

Він заявив у своєму Twitter, що з Америки всі хочуть вивезти її багатства і всі країни з-за цього потрібно обкладати податком або залишати їх виробляти товар на території США.

"Тарифи прекрасно працюють! Кожна країна на планеті хоче вивезти багатство із США, завжди на шкоду нам. Я кажу, коли вони приходять, обкладіть їх податком. Якщо вони не захочуть цього, дайте їм будувати або виробляти товар в США. У будь-якому випадку, це означає робочі місця і велике багатство", — заявляє президент США.

Трамп не забув звинуватити у збільшення держборгу адміністрацію Обами, додав, що потрібно знизити податки для громадян його країни і повʼязав це з поліпшенням торговельних угод для країни.

"Завдяки тарифам ми зможемо почати виплачувати великі суми боргу в розмірі 21 трильйона доларів, чималу частину якого накопичила адміністрація Обами, в той же час знижуючи податки для наших людей. Як мінімум, ми зробимо набагато кращі торгові пропозиції для нашої країни!", — написав американський президент.

Російські резиденти з початку року почали активно розпродавати держоблігації США. Якщо на початку 2018 року сума вкладень у боргові «векселі» становила $100 млрд, то зараз вона скоротилася до $15 млрд. Подібне різке падіння інтересу фінансові аналітики пояснюють політичної ситуацій і санкціями проти РФ.

А голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл ще в середині липня зазначив, що темпи зростання державного суверенного боргу США зараз перевищують темпи розвитку економіки країни.