Мережа Starbucks починає продавати каву за криптовалюту

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Мережа Starbucks починає продавати каву за криптовалюту

Rebecca Aldama / Unsplash

Міжнародна мережа кавʼярень Starbucks у найближчому майбутньому введе можливість оплати своїх товарів криптовалютами. Форма оплати планується непряма.

Ще в середу, 1 серпня, компанія повідомила, що даний проект їй допомагають втілити в життя корпорація Microsoft і компанія Intercontinental Exchange.

Остання зʼявилася в 2000 році. В її діяльність входить надання фінансової інформації. Intercontinental Exchange є власником NYSE Group. В її складі також знаходиться Нью-йоркська фондова біржа.

Компаньйони взялися за розробку платформи Bakkt. У функції цього буде входити зберігання криптовалют та їх обмін на товари і послуги.

Starbucks не буде приймати кріптовалюти як засіб оплати в кавʼярнях безпосередньо. У ролі посередника і буде виступати платформа Bakkt. Вона буде автоматично змінювати кріптовалюти на долари США.

Розробники заявляють про старт платформи в листопаді цього року. Starbucks поки не повідомляє, коли вона підключиться до Bakkt.

Найпопулярнішою криптовалютой в світі вважається біткоин. Сьогодні його курс становить 189 492,18 грн за 1 грошову одиницю.

Першу покупку за криптовалюту зробив програміст з Лас-Вегаса Ласло Хейниц 22 травня 2010 року. За 10 тисяч монет (на той момент 25 доларів США) він замовив дві піци Papa Johnʼs.

Starbucks найбільша міжнародна мережа кафе швидкого обслуговування. Вона відкрила майже 25 тисяч закладів у 70 країнах світу. Україна в це число не входить.