Торгова війна США та Європи: виробники джинсів називали тарифи ЄС «ляпасом»

Дата:
Торгова війна США та Європи: виробники джинсів називали тарифи ЄС «ляпасом»

Pixabay

Американські виробники блакитних джинсів заявляють, що втрачають бізнес після того, як Європейський Союз запровадив додаткові мита на американські товари. 3 серпня Bloomberg повідомив, що багато підприємців вже перевели свій бізнес за кордон, а 25-відсоткові тарифи на імпорт – це ще один удар по галузі.

Віктор Литвиненко, який керує Raleigh Denim Workshop зі своєю дружиною, розповів виданню, що вони втратили два замовлення через високі тарифи. За його словами, клієнт у Шотландії скасував замовлення, яке коштувало десятки тисяч доларів.

«Ми розглядаємо Європу як величезну ринкову можливість... Це величезне розчарування, тому що ми збільшуємося кожен рік, створюючи робочі місця і створюючи чудові товари тут, в Північній Кароліні. Це обмежує наші перспективи», – сказав Литвиненко.

Скотт Моррісон, засновник джинсового компанії «3x1», назвав тарифи ЄС «ляпасом» для американських виробників. Він зазначив, що компанія не покриває повну вартість тарифів, а намагається платити мито разом з європейськими дистрибʼюторами.

1 червня Міністерство торгівлі США запровадило мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%) з Європейського Союзу, а також Канади і Мексики. Під відповідні заходи Євросоюзу потрапила не тільки металургійна продукція, але і багато споживчих продуктів, наприклад одяг, взуття і цигарки.

Під санкції ЄС також потрапили й українські виробники .